Gloudemans Expertise Taxaties

Bedrijfsmatig vastgoed

Het taxeren van bedrijfsmatig vastgoed is vaak erg complex en vereist niet alleen algemene vakkennis, maar ook deskundigheid, informatie over de vastgoedmarkt en informatie over de omgevingskenmerken. Bij Gloudemans werken gecertificeerde taxateurs met veel kennis over het taxeren van bedrijfsmatig vastgoed. Alle bedrijfsmatige taxateurs zijn lid van de NVM en de NVRT, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de meest actuele kennis. U kunt bij Gloudemans terecht voor taxaties van alle typen bedrijfsonroerendgoed, zoals winkels, kantoren, bedrijfscomplexen en exploitatiegebonden vastgoed. Wij zorgen altijd voor een deskundige en nauwkeurige waardebeoordeling.

Voor het taxeren van bedrijfsmatig vastgoed spelen verschillende factoren een rol. Deze factoren verschillen per type object. Bij een bedrijfsruimte zijn de bestemming van het pand en welke milieucategorie is toegestaan erg belangrijk. Dit bepaalt immers hoe groot de groep potentiële huurders is. Daarnaast is de feitelijke inrichting van het pand relevant. Hoe hoog is het pand, hoe hoog zijn de toegangsdeuren, is het pand bereikbaar voor groot materieel, wat is de verhouding tussen kantoor en bedrijfsruimte et cetera?

Voor het bepalen van de waarde van een kantoorpand is de locatie juist erg van belang. Met name de zichtbaarheid vanaf de doorgaande weg of de ligging nabij een station beïnvloeden de waarde. Ook de bereikbaarheid van een kantoorpand, zowel met het openbaarvervoer als met de auto, en voldoende parkeergelegenheid zijn van invloed op de waarde van uw pand.

Ook bij winkelpanden, ook wel detailhandel genoemd, is de locatie erg belangrijk. De locatie bepaald voornamelijk de waarde van een winkelpand. Ook aspecten als inwonersaantal, regiofunctie, ligging aan een looproute of nabij een publiekstrekker en frontbreedte spelen mee bij de taxatiewaarde. Het regelmatig taxeren van een pand met detailhandelfunctie geeft inzicht in de overeenstemming van de waarde van het pand en de huurprijs.

De taxateurs van Gloudemans stellen bij iedere taxatie van bedrijfsmatig vastgoed een uitgebreid en helder taxatierapport op aan de hand van een uitgebreide opname van het object, de marktsituatie, kadastrale informatie, het bestemmingsplan en tekeningen.

Advies nodig van onze experts?

Hulp nodig bij de taxatie van bedrijfsmatig vastgoed? Neem dan contact op met Jean-Paul Vugts.

contact

Onze projecten

Taxatie historische objecten gemeente Den Helder

Fort Westoever: gebouwd rond 1825 om het Noord-Hollands Kanaal te verdedigen tegen aanvallen op de haven van Den Helder. Wat is zo’n object met een rijke geschiedenis anno 2020 waard? Voor de gemeente Den Helder heeft Gloudemans het fort – samen met nog vijf andere bijzondere erfgoedobjecten – getaxeerd.
Ontdek meer

Waardebepaling van gronden binnen Almere Hout-Noord

Almere Hout-Noord gaat op de schop en wordt omgetoverd tot een woongebied met ruimte voor de wijkeconomie. Aan Gloudemans de taak om in commissieverband het gebied te taxeren, zodat de betrokken partijen tot een koopovereenkomst konden komen. Onze aanpak en de uitkomsten van dit project lees je hier.
Ontdek meer

Taxatie van grond voor nieuw gezondheidscentrum de ZOED

Van sporthal naar nieuw gezondheidscentrum. Dat zijn de plannen van de gemeente Vught. Om de marktconforme waarde van de grond te bepalen was een taxatie noodzakelijk. Na meerdere positieve samenwerkingen werd Gloudemans wederom gevraagd voor dit project.
Ontdek meer

Gloudemans voor het land van morgen