Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Gloudemans begrijpen we als geen ander dat alles wat we doen invloed heeft op de wereld om ons heen. Door het maken van bewustere keuzes, het steunen van lokale initiatieven en het zorgen voor een inclusieve werkplek, proberen we bij te dragen aan de maatschappij.

Het kantoor: klaar voor de toekomst

In 2021 hebben we ons hele kantoorpand stap voor stap verduurzaamd. Onze daken zijn vol gelegd met zonnepanelen, het hele pand heeft energielabel A en kreeg een BREEAM-NL certificaat. Dit betekent dat we allemaal in een duurzame omgeving kunnen werken. Lees hieronder wat we precies hebben gedaan.

Het dak

Allereerst werd ons complete dak vervangen voor een goed geïsoleerd dak. Dit dak houdt de warmte (en koelte) binnen en is stevig genoeg voor alle 121 zonnepanelen die zijn geplaatst. Bovendien weerkaatst het nieuwe witte en lichtgroene dak extra veel licht, zodat onze zonnepanelen nog meer energie opwekken. Hierdoor wordt het hele pand voorzien van stroom voor onder andere verlichting en laadpalen voor elektrische auto’s.

In het kantoor

Naast het dak werd ook de binnenkant van het pand verduurzaamd. Al het licht in het kantoor is vervangen voor ledverlichting. De oude ketel uit 1996 heeft plaatsgemaakt voor een warmtepomp. Zo verbruiken we minimaal tot geen gas. Ook is de gehele installatie voor het verwarmen, koelen en ventileren van het pand vervangen. Met als resultaat dat we veel minder energie verbruiken.

BREEAM certificaat

Bovenstaande stappen resulteren in energielabel A. Een hele prestatie voor een pand van ruim 26 jaar oud! Door de verduurzaming van het pand hebben we het BREEAM-NL certificaat ontvangen, met 3 van de 5 sterren. Het kantoor van Gloudemans wordt daarmee beoordeeld als ‘very good’.

Ambities voor de toekomst

Onze zonnepanelen leveren zoveel stroom op dat we meer energie opwekken dan we overdag gebruiken. Het overschot aan energie geven we nu nog terug aan het net. Maar in de toekomst plaatsen we batterijen, waarmee we het overschot aan energie opslaan. Deze energie gebruiken we op momenten dat we minder of geen energie opwekken met onze zonnepanelen.

Lokale initiatieven

Onze mensen wonen en werken in dezelfde omgeving als veel van onze opdrachtgevers. Wij vinden het daarom belangrijk om lokale initiatieven te ondersteunen. Van onderstaande organisaties zijn wij trotse partner:

RKC Waalwijk

OJC Rosmalen

Super G

Maatschappelijk - SamenLoop voor Hoop - Rosmalen

SamenLoop voor Hoop

Nieuwsbericht afbeelding

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Binnen Gloudemans hebben ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek. Met de juiste begeleiding en coaching lukt het hen namelijk vaak wél. Nieuwe medewerkers worden ingewerkt met een jobcoach om zo de achterstand te verkleinen. Zo geven we iedereen een kans op een fijne werkplek.

Gloudemans voor het land van morgen