Gloudemans Blog - algemeen
21 juli 2023

Vorm een brede basis voor je verdere carrière bij Gloudemans

Volop kansen om jezelf in de breedte én de diepte te ontwikkelen, dat trok Bart Joris na zijn studie naar adviesbureau Gloudemans. 4,5 jaar later is hij een schat aan ervaring rijker en bezig met het meester-gezeltraject om zijn taxateurdiploma te behalen. “Toen ik begon, had ik nul komma nul werkervaring binnen de vastgoedwereld”, vertelt Bart lachend. “Bij Gloudemans kreeg ik de kans om op meerdere afdelingen mee te kijken, ik had dus ook zomaar binnen de gebiedseconomie terecht kunnen komen. Maar het werk als taxateur trok mij het meest aan.”

Geen standaard taxaties

Het zijn vooral de niet-alledaagse taxaties waar Bart energie van krijgt: “Ik vind het fijn dat ik niet elke dag reguliere bedrijfspanden of woningen taxeer, maar juist een rol speel bij grotere bedrijfsobjecten of en nieuwbouw- of herontwikkelingsprojecten. Zo taxeerden we laatst een kerkgebouw, maar houden we ons ook bezig met taxeren van grondtransacties bij nieuwbouwprojecten of bijvoorbeeld melkveehouderijen. Die diversiteit vind ik leuk en hierdoor krijg je alle ruimte om te ontdekken waar jouw interesses liggen. Bij deze projecten is het resultaat van je werk ook heel zichtbaar. Zo las ik bijvoorbeeld laatst in de krant dat één van de nieuwbouwprojecten waaraan ik heb meegeholpen van start is gegaan.”

Om de kneepjes van het vak te leren, loop je als junior taxateur vanaf dag één mee met een senior. “Je begint met ondersteunende werkzaamheden en hier komen steeds meer verantwoordelijkheden bij”, licht Bart toe. “Je wordt ook overal bij betrokken. Zo zit je niet 40 uur per week achter je laptop, maar ga je juist mee naar de locaties en sluit je aan bij overleggen. Hierdoor voel ik me altijd gelijkwaardig aan mijn senior collega’s, ook al heb ik het papiertje nog niet.” Dat papiertje duurt voor Bart niet lang meer. Hij is namelijk bezig met het meester-gezeltraject en ligt op koers om zijn diploma te behalen en door te groeien naar volwaardig senior taxateur.

Basiskennis van álle disciplines

Bij Gloudemans leer je niet alleen alles over taxaties, je krijgt ook basiskennis van de andere disciplines binnen gebiedsontwikkeling. “Dit wordt gestimuleerd door de Gloudemans Academy”, vertelt Bart enthousiast. “Alle vakdisciplines komen hier aan bod, zoals de juridische kant en de grondverwerving. Deze basis is heel fijn als je met een opdrachtgever in gesprek bent, hierdoor kun je snel schakelen. En voor specialistische vragen kun je natuurlijk altijd met collega’s van de betreffende afdeling sparren.”

Door de korte lijntjes binnen de organisatie, loop je makkelijk bij je collega’s naar binnen om vragen te stellen. Iets wat Bart heel prettig vindt: “We hebben een hele platte organisatie en je kunt op iedereen afstappen. Er is altijd wel iemand die wil helpen. Daarnaast hebben we ook regelmatig een personeelsuitje of gezellige borrel voor de nodige ontspanning. Voor mij maakt dit het plaatje helemaal compleet.”

Wil jij jezelf ook breed ontwikkelen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden als starter? Neem dan contact met op met Berthe Pleging, zij vertelt je graag meer.

Gloudemans voor het land van morgen