Helpdesk Didam

Sinds het Didam-arrest van 26 november 2021, moeten er meer openbare selectieprocedures georganiseerd worden op basis van het gelijkheidsbeginsel. Het een-op-een uitgeven van grond door overheden is namelijk aan banden gelegd. In de praktijk betekent dit: meer tenderen. Gloudemans brengt veel Didam-advies uit.

Overige gerealiseerde projecten

Tenderscan Heesch

Met de openbare verkoop van Blok 4 & 5 in Fase 3 van De Erven in Heesch, wilde de gemeente een marktpartij vinden die voor eigen rekening en risico twee blokken realiseert met duurzame rijwoningen in de categorieën betaalbaar en goedkoop.
Ontdek meer
Projecten van Gloudemans

Verkoop oude rechtbank Amersfoort

Marktpartijen/ontwikkelcombinaties opgelet! De verkoopprocedure voor het voormalige rechtbank gebouw tegenover het station Amersfoort Centraal is in januari 2023 van start gegaan. Gloudemans en Kersten B.V. begeleiden de verkoopprocedure voor de gemeente Amersfoort, van tenderstrategie tot toewijzing.
Ontdek meer
Projecten van Gloudemans

Marktconsultatie Tsjerkesleat Heeg

Ook in gemeente Súdwest-Fryslân is er een groot gebrek aan (betaalbare) woningen. Vanwege het versnellen van de woningbouwopgave, is de locatie Tsjerkesleat Heeg in beeld gekomen als potentiële woningbouwlocatie voor de korte termijn. Maar, is deze locatie daarvoor wel geschikt? En zo ja, wat is dan het meest passende woningbouwprogramma? Hoe speel je daar op in met je ontwikkelstrategie?
Ontdek meer

Gloudemans voor het land van morgen