Gloudemans Blog - algemeen
2 april 2020

Kun je als kluizenaar de wereld redden?

Halverwege maart ben ik teruggekomen van de jaarlijkse Gloudemans wintersport. Onderweg naar de bergen, ter hoogte van de bruinkoolmijnen bij Jackerath, hoorden wij dat de coronamaatregelen in Nederland werden aangescherpt. Via het inmiddels krakende radiosignaal van Radio 2 werd duidelijk dat publieke bijeenkomsten werden verboden en dat er zoveel mogelijk vanuit huis moet worden gewerkt.

Het leven als kluizenaar

Inmiddels zijn we ruim twee weken verder. Eerder teruggekomen uit Oostenrijk; bang voor een lock-down. Op kantoor is het uitgestorven en ook op straat wordt het steeds stiller. In de tussentijd ben ik getransformeerd tot een volleerd kluizenaar. Doordeweeks wordt er thuis gewerkt en gesport, de mancave is ineens multifunctioneel. In het weekend kan een digitale bierproeverij van mijn favoriete kroeg natuurlijk niet ontbreken. Een wandeling door het park en de supermarkt als uitje van de week. Het is alsof je niet beter weet.

 

De crisis voorbij

Is dit het nieuwe leven? Volgens de nieuwsmedia wel, aandacht voor iets anders dan Corona is er niet. Hoe lang we als maatschappij gevangen blijven door dit virus is moeilijk in te schatten, maar een maand geleden was er nog sprake van een stikstofcrisis. We hadden te kampen met woningnood en klimaatdoelstellingen. We mogen niet vergeten dat deze problemen nog steeds bestaan. Ook na de Coronacrisis. Het is daarom goed om vooruit te denken en zorgen dat plannen niet stil komen te liggen.

 

Team Gloudemans

Bij Gloudemans begrijpen we dat stilstand achteruitgang is. Wij willen daarom graag helpen om Nederland in beweging te houden. Juist ook nu. Daarom heb ik samen met collega’s oplossingen bedacht om tijdens de Coronacrisis vooruit te kunnen.

  • Is het voor jouw organisatie niet mogelijk om in deze tijd met elkaar te overleggen? Geen probleem, onze partner OBI ICT helpt jou om (op afstand) Teams te installeren zodat vergaderingen direct weer door kunnen gaan. Zo houden we mooi de vaart in besluitvorming!
  • Loopt jouw project vast door Corona en weet je niet wat nu de beste vervolgstappen zijn? Geen nood, mijn collega’s en ik staan klaar voor al jouw vragen en brengen de ontwikkeling weer in beweging.
  • Heb jij altijd al meer willen weten van kostenverhaal bij organische gebiedsontwikkeling en grondprijsbeleid? Gloudemans organiseert binnenkort een interactief webinar over dit onderwerp. Stay tuned!
  • Mis jij als thuiswerkend kluizenaar je collega’s? Wij ook, maar je kunt bij ons terecht voor een goed gesprek. Samen delen we best practices om de Coronacrisis te trotseren!

Samen helpen wij Nederland de crisis door. Ook voor overige vragen met betrekking tot gebiedsontwikkeling, grondzaken of taxaties staan wij voor u klaar. Gewoon zoals u van ons bent gewend. Down to earth!

 

(Blog geschreven door Geert Rombouts)

Gloudemans voor het land van morgen