Byte
Gloudemans uitsprakenUitspraken

Privacyverklaring

Gloudemans, gevestigd aan Hintham 117c, 5246 AE Rosmalen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Onze principiële richtlijnen zijn eenvoudig. Wij zijn duidelijk over de gegevens die wij verzamelen en waarom wij deze verzamelen. Wij beschermen uw gegevens zo goed als wij kunnen. Wij verkopen uw gegevens niet aan derden.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Als persoonsgegevens gelden gegevens die kunnen worden gebruikt om uw identiteit te achterhalen. Gloudemans verwerkt persoonsgegevens die door eigen personeel en relaties worden verstrekt zoals, NAW-gegevens, geslacht, geboortedatum en -plaats, telefoonnummer, e-mailadres, betaalgegevens, kadastrale informatie, gegevens over activiteiten van ons en onze relaties op onze website. Daarnaast verzamelen wij automatisch gegevens. Bij het bezoeken van onze website worden gegevens d.m.v. cookies of vergelijkbare technologie aan onze computers verstrekt (IP-adres). Gloudemans maakt onder meer gebruik van cookies voor webanalyse-service (zoals Google Analytics). Via deze cookies krijgen wij inzage in het bezoek aan onze website door informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van onze websitebezoekers. De verzamelde gegevens zijn geanonimiseerd en niet naar u als privépersoon te herleiden. Wij verzamelen IP-adressen, maar ook deze informatie zal in het algemeen niet direct tot uw identiteit herleidbaar zijn. Uw IP-adres zal enkel herleidbaar zijn tot de naam van uw provider of uw bedrijfsnetwerk.

Beveiliging van persoonsgegevens
Wij gaan zorgvuldig om met gegevens die u ons toevertrouwt. Wij bewaren de persoonsgegevens die u verstrekt op computersystemen met beperkte toegang en in gecontroleerde omgevingen.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Gloudemans verwerkt de persoonsgegevens uitsluitend om met onze relaties in contact te treden, om diensten in de vorm van adviezen af te leveren en voor het beheren van grond (rentmeesterskantoor). Onze diensten behelzen onder andere: (deskundigen)adviezen op het gebied van gebiedsontwikkeling, het opstellen van taxatierapporten en beheer. De persoonsgegevens worden gebruikt om te verwerken in onze adviezen en onze klanten op de hoogte te stellen en te informeren via de website, e-mailberichten of anderszins, alles in het kader van de opdracht die aan Gloudemans door de betreffende opdrachtgever is verstrekt. Het verwerken van uw persoonsgegevens geschiedt alleen indien daarvoor toestemming is verleend.

Opslag en bewaren van persoonsgegevens
Gloudemans bewaart uw (persoons)gegevens en de financiële gegevens die nodig zijn om de doelen te realiseren binnen de kaders van de opdrachten die aan Gloudemans zijn verleend en waarvoor wij uw gegevens verzamelen. Voor de belastingdienst geldt een minimale bewaartermijn van 7 jaren, voor de reglementen van enkele van onze beroepsorganisaties geldt een (langst genoemde) bewaartermijn van 10 jaar. Gloudemans gebruikt uw betaalgegevens, zoals bankrekeningnummer en creditcardgegevens, voor het verwerken van betalingen voor zover dit van toepassing is in het kader van de met u gesloten overeenkomst. Sollicitatiegegevens, zoals cv-gegevens, gebruiken wij uitsluitend voor de sollicitatieprocedure en vernietigen wij nadien. Indien sollicitatiebrieven voor een bepaalde periode worden bewaard, dan gebeurt dit alleen na schriftelijke toestemming van de sollicitant. Gloudemans zal uw cv-gegevens alleen met uw toestemming raadpleegbaar maken voor derden. Gloudemans verzoekt klanten zich te identificeren zodat diens identiteit kan worden geverifieerd in die gevallen waarbij Gloudemans dit wettelijk verplicht is. In sommige gevallen bewaren wij een geanonimiseerde kopie van het identiteitsbewijs. Dit ter bescherming van uw privacy.

Delen van persoonsgegevens met derden
Gloudemans deelt uw persoonsgegevens uitsluitend met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de opdracht en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in het kader van een aan Gloudemans gegunde opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Daarnaast verstrekt Gloudemans uw persoonsgegevens aan andere derden alleen met uw nadrukkelijke toestemming.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Gloudemans. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@gloudemans.nl.

Privacy- en gedragsregels
Onze medewerkers zijn zich bewust van de regels op het gebied van privacy en de gedragsregels die hiertoe zijn opgesteld. Gloudemans neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende technische en organisatorische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@gloudemans.nl.

Meldplicht datalek
Gloudemans doet er alles aan om een datalek te voorkomen. In het geval persoonsgegevens bewust of onbewust zijn gelekt dan informeren wij betrokkenen hierover en melden wij dit datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens en eventueel bij de politie. In het geval van een datalek houden wij dit bij in een register.

Wijzigingen
Gloudemans behoudt zich het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Deze aanpassingen zullen op deze website bekend worden gemaakt. Indien u na de aanpassing gebruik blijft maken van de website zal de aangepaste privacyverklaring op dit gebruik van toepassing zijn.

  • Save the date, workshop Gloudemans en Urban Reality

    Faciliteren van gebiedsontwikkelingen: hoe moet dat?

    Een kennismiddag om samen tot handvatten te komen voor het faciliteren van gebiedsontwikkelingen! We willen de verbinding maken tussen markt en overheid.

    Save the date: omcirkel donderdagmiddag 15 november 2018 alvast in je agenda.

  • 06-06-2018 / ABRS – Voorzienbaarheid varianten rondweg

    Appellanten ondervinden schade als gevolg van de komst van een rondweg. In hoger beroep ligt de vraag voor of deze rondweg ten tijde van de aankoop voorzienbaar was.

  • 28-03-2018 (publicatie 30-05-2018)/ Rb Midden-Nederland – gelijkheidsbeginsel

    Eisers beroepen zich op het gelijkheidsbeginsel en betogen dat verweerder in hun geval niet een percentage van 3% als normaal maatschappelijk risico kon hanteren, terwijl verweerder in vergelijkbare gevallen een percentage van 2% als normaal maatschappelijk risico heeft gehanteerd. Dat eisers hun planschadeverzoek op een latere datum hebben ingediend, is volgens hen niet relevant, omdat de schade is veroorzaakt door hetzelfde projectbesluit en ook dezelfde peildatum van toepassing is.
    Het beroep op gelijkheidsbeginsel slaagt.

  • Privacyverklaring (AVG)

    Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Lees hier de privacyverklaring van Gloudemans.

  • 23-05-2018 / ABRS – Voorbereidingsbesluit, schaduwschade

    Appellant heeft verzocht om vergoeding van planschade als gevolg van een voorbereidingsbesluit. Volgens appellant bieden de redelijkheid en billijkheid een grondslag voor het vergoeden van schaduwschade. De Afdeling gaat hier niet in mee.

  • 23-05-2018 / ABRS – Vergunningvrij bouwen

    Appellant voert aan dat het plangebied in de nieuwe situatie een woonbestemming heeft, waardoor de mogelijkheid is gecreëerd om vergunningvrij bebouwing op de gronden van het plangebied op te richten, terwijl dat zonder de planologische verandering, gelet op de bestemming van het plangebied in de oude situatie, niet mogelijk was. De Afdeling overweegt dat de mogelijkheid om vergunningvrij bebouwing op de gronden van het plangebied op te richten, terwijl dat zonder de planologische verandering, gelet op de bestemming van het plangebied in de oude situatie, niet mogelijk was, terecht buiten beschouwing heeft gelaten.

  • Nieuwe pachtnormen 2018

    Op 1 juli 2018 worden de nieuwe pachtnormen voor de landbouw van kracht. Lees hier de nieuwe normen, gepubliceerd door de Rijksoverheid.

  • 16-05-2018 / ABRS – Passieve en actieve risicoaanvaarding

    Het risico op verwezenlijking van planologisch nadeel wordt geacht passief te zijn aanvaard als er voorzienbaarheid is en indien geen concrete pogingen zijn gedaan tot realisering van de bouw- en gebruiksmogelijkheden die onder het nieuwe planologische regime zijn komen te vervallen, terwijl dit van een redelijk denkende en handelende eigenaar, vanaf de peildatum voor voorzienbaarheid, kon worden verlangd.

  • 09-05-2018 / ABRS – Passieve risicoaanvaarding, redelijke poging kon niet worden verlangd

    Appellant stelt schade te hebben geleden als gevolg van het vervallen van bouwmogelijkheden. In de procedure bij de Afdeling staat niet ter discussie dat de planologische verandering voorzienbaar was en dat appellant geen concrete pogingen heeft ondernomen. Appellant betoogt echter dat van haar in redelijkheid niet kon worden verlangd dat zij dergelijke pogingen zou ondernemen, omdat het perceel niet meer kon worden ontsloten. De Afdeling stelt vast dat het perceel wel degelijk kon worden ontsloten zodat van appellant kon worden verlangd om concrete pogingen te ondernemen om de bouwmogelijkheden te benutten.

  • 09-05-2018 / ABRS – Compensatie in natura aan rechtsopvolger

    Met de vaststelling van een bestemmingsplan zijn bouw- en gebruiksmogelijkheden voor B.V. A wegbestemd. BV A heeft het perceel aan BV B geleverd. Voorts is de aanspraak op planschadevergoeding bij overeenkomst eveneens aan BV B overgedragen. De rechtbank heeft geoordeeld dat de schade met het terug bestemmen van de bouw- en gebruiksmogelijkheden in natura is gecompenseerd. Appellant is het daar niet mee eens omdat de schade niet aan de juiste rechtspersoon is gecompenseerd, omdat de oorspronkelijke aanvrager om vergoeding van planschade geen eigenaar meer is van het perceel.

  • 09-05-2018 / ABRS – Actieve risicoaanvaarding en onderzoeksplicht

    Appellant is eigenaar van een reclamemast in de gemeente Zaandam. Het college van B&W van de gemeente Zaandam heeft een omgevingsvergunning verleend voor de realisering van een geluidsscherm. Door het geluidsscherm wordt het zicht op de reclamemast vanaf de A7 belemmerd waarvoor appellant een aanvraag om planschade heeft ingediend.

  • Gloudemans betrokken bij taxatie stadion Helmond Sport

    In het Eindhovens Dagblad is het artikel “Deal Helmond Sport; zo taxeer je een voetbalstadion” verschenen. Gloudemans is betrokken bij de taxatie van het stadion van Helmond Sport.

  • Besluit van 28 maart 2018, nr. 2018000574

    Ten aanzien van het zienswijzeonderdeel van reclamanten dat het verzoekbesluit door een onbevoegd persoon zou zijn voorgedragen en tevens dat het door het college van B&W te laat zou zijn ingediend, overwegen wij dat ingevolge artikel 79 van de Onteigeningswet een besluit tot indiening van een verzoek tot onteigening is vervallen indien het niet binnen drie maanden nadat het is genomen aan ons is voorgedragen.

  • 25-04-2018 / ABRS – Passieve risicoaanvaarding

    Appellanten zijn eigenaar dan wel erfpachter van kadastrale percelen alwaar bebouwing aanwezig is in de vorm van bedrijfsruimtes en woningen. In hoger beroep spitst het geschil zich toe op de vraag of appellanten het risico dat de onder het oude planologische regime bestaande bouw- of gebruiksmogelijkheden op hun percelen zouden vervallen passief hebben aanvaard en daarom de beweerdelijk geleden planschade voor hun rekening blijft.

  • 18-04-2018 / ABRS – Aanvulling aanvraag verjaard

    Appellante heeft in 2006 een aanvraag om planschade ingediend. In die aanvraag heeft appellant alleen gesteld vermogensschade te hebben geleden als gevolg van de waardedaling van zijn bedrijf. Appellant heeft eerst in augustus 2014 gesteld dat hij ook inkomensschade heeft geleden als gevolg van de bestemmingsplanwijziging.

Spring naar toolbar